Svart, fet sot legger seg på grillristene og ikke minst på maten, hva skyldes dette?

Det svarte belegget er et tegn på at venturirørene på brenneren kan være blokkert, noe som betyr at brennerne ikke får nok gass. En annen årsak kan være at grillen trenger en grundig rengjøring. Du å fikser dette ved å følge disse enkle trinnene:

1.

Når grillen er kald tar du bort brennerne og kontrollerer brennerportene. Hvis åpningene er tette, rengjør dem med en myk børste. Alternativt kan du fjerne rusk ved å pike i de tette åpningene med en binders (eller et annet verktøy som er lite nok – bor eller fil aldri brenneråpningene, å forstørre dem skader brenneren).

2.

Neste trinn er å rense brennerens venturirør. Bruk en venturibørste eller en piperenser og dra den gjenom hele røret samtidig som du dreier børsten rundt. Trekk børsten ut og se om det følger med rusk. Husk at edderkopper tiltrekkes av lukten av gass og kan ha bygd reir i venturirørene. Du kan forhindre dette ved å sørge for at spindelvevbeskyttelsen dekker luftinntaket.

3.

Det kan også ha samlet seg fett som brenner i bunnen av grillboksen. Ta i så fall bort grillristen og Flav-R-Wave™-varmefordeleren. Bruk en grillbørste i rustfritt stål og skrubb bunnen av grillboksen slik at smusset løsner. Bruk deretter en grovstøvsuger for fjerne aske og smuss.