Tips om hvordan du rengjør din Broil King gassgrill for å få maksimal ytelse.

Brennerne

Fjern brennerne og se etter tegn på sprekker og endringer. Rengjør venturirørene med en piperenser eller venturirørbørste for å eliminere eventuelle blokkeringer som skyldes spindelvev og insekter.

Flav-R-Wave™

Børst dem rene med en grillbørste i stål eller bruk en sparkel til å skrape bort eventuelle rester som har samlet seg på Flav-R-Wave™-varmefordeler.

Grillboks/Grillovn

Skrap sidene og bunnen av grillboksen med en slikkepott eller grillbørste av stål og bruk deretter en grovstøvsuger for å fjerne aske smuss. Rengjør deretter inn- og utsiden med varmt vann og et mildt vaskemiddel. Skyll med vann til slutt. Bruk aldri ovnsrens på grillen, det er etsende og kan skade andre komponenter.

Dryppbrettet/dryppformen

Dryppbrettet/dryppformen sitter umiddelbart under åpningen i grillboksen som fettet dreneres via, og er tilgjengelig fra grillens side/bakside. Dryppbrettet/dryppformen bør kontrolleres og rengjøres eller skiftes regelmessig for å hindre at fett renner ut på terrassen.

Ytre finish

Hvis hvite oksidasjonsflekker oppstår på de støpte aluminiumsdelene, rengjør dem med varmt vann og et mildt vaskemiddel. Skyll overflatene grundig og tørk dem tørr. Poler overflaten med en klut dyppet i vegetabilsk olje for at de skal gjenvinne sin glans. For å få bort ev. riper og flekker, bruk en svart spraymaling som tåler høye temperaturer (300 °C). Rust er en naturlig oksidasjonsprosess og kan opptre som flekker på stål- og støpejernsdetaljer. Hvis litt rust oppstår, påvirker dette ikke bruken på kort sikt. Rengjør rustfritt stål med varmt vann og et mildt vaskemiddel samt en grov svamp eller stålull som ikke riper. Skyll overflatene grundig og tørk dem tørr. Puss deretter stålet med et middel beregnet for rustfritt stål. Værforhold og ekstrem varme kan gi overflaten en brunlig overflate. Dette er en misfarging og regnes ikke som produksjonsfeil eller rust.

Slange

Du bør foreta lekkasjeteste hver gang du kobler fra og tilkobler en gasstilkopling og minst en gang i året eller etter at grillen ikke har vært brukt i lang tid.

Slik foretar du en lekkasjetest:

1. Slukk ev. åpen ild eller sigarett.

2. Kontroller at ventilen på gassflasken er lukket og at grillens brytere sår i «Off»-posisjon.

3. Lag en såpeløsning bestående av én del vann og én del flytende vaskemiddel.

4. Åpne ventilen på propangassflasken langsomt.

5. Pensle såpeløsningen på hver tilkobling inkludert gassflaskens.

6. En lekkasje oppdages ved at det bobler ved et ev. lekkasjeområde.

7. Hvis en lekkasje oppdages, lukk gassen ved ventilen til gassflasken, stram tilkoblingen og test på nytt (trinn 4).

8. Hvis lekkasjen ikke forsvinner, ta kontakt med forhandleren for å få mer hjelp.

9. Bruk aldri en gassgrill hvis det finnes en lekkasje.

Reservedeler

Hvis du oppdager noe galt med regulatoren, slangen, brenneren eller kontrollventiler, skal du ikke prøve å reparere dette selv. Kontakt forhandleren. For å sikre optimal ytelse, bruk bare Broil King/OMCs originale reservedeler.